N-VA Mortsel wil voortdoen

Op 27 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

De krijtlijnen van de lijst van N-VA Mortsel liggen vast. De partij kiest voor ervaring in de top en vraagt zo opnieuw het vertrouwen van de kiezer. De vijf huidige uitvoerende mandatarissen en de voorzitter van de gemeenteraad krijgen een plek in de top zes. “De afgelopen zes jaar hebben we daadkrachtig bestuurd. We vragen aan de kiezer of we mogen voortdoen”, zegt lijsttrekker Erik Broeckx.

Eerder maakte N-VA Mortsel al bekend dat burgemeester Erik Broeckx een gooi doet naar een tweede ambtstermijn en de lijst zal trekken. Fractieleider in de Kamer Peter De Roover duwt de lijst. Nu lost de partij ook de top zes:

2. Goele Custers

3. Koen Dehaen

4. Lieve Voets

5. Ilse Lacante      

6. Jan Claus

De vier huidige N-VA-schepenen krijgen een plaats in de top 6, die vervolledigd wordt door de voorzitter van de gemeenteraad Jan Claus. “We hebben voor een ommezwaai gezorgd in Mortsel en bouwen nu voort op die ervaring. Met deze lijst vragen we heel duidelijk aan de kiezer of we mogen voortdoen. We gaan ook voluit voor sterke vrouwen in de top van de lijst”, stelt Erik Broeckx.

Begin juli valt de lijst definitief in de plooi en worden alle namen bekend gemaakt. “In de top tien zal plaats zijn voor enkele nieuwe en jonge gezichten. Zo combineren we ervaring én vernieuwing”, besluit Broeckx.

 

We stellen de top 6 graag aan u voor:

 

Goele Custers

Goele (48) is sinds 2013 schepen. Ze was eerder actief als OCMW-raadslid (2006-2009). Daarnaast zetelt zij ook in de raad van bestuur van een groot Antwerps sociaal-economiebedrijf. Sinds de zomer van 2016 onderbrak Goele haar professionele bezigheden als manager bij een groot HR-bedrijf om zich niet 100% maar 200% te kunnen toeleggen op haar bevoegdheden: Personeel & Organisatie, Jeugd, ICT en sociale economie. De resultaten die het Mortsels bestuur op dat vlak kan neerleggen, liegen er dan ook niet om!

Deze resultaatgerichte dame is gepokt en gemazeld in het verenigings- en bedrijfsleven en leeft en werkt volgens de leuze: ‘Waar een wil is, is een weg’. Haar drie studerende kinderen hebben dat vaak in een of andere vorm moeten horen.  Samen met haar echtgenoot Johan reist zij graag rond, soms met een tent maar steeds met een goed boek (zij) en een fototoestel (hij). Regelmatig pikken zij muziek- of andere cultuurvoorstellingen mee.

 

Koen Dehaen

Koen (56) is van kindsbeen af opgegroeid in Mortsel en woont momenteel in het Hof van Rieth. De meeste mensen kennen hem als zelfstandig apotheker in Mortsel-Dorp.

Na jarenlange engagementen in scoutsvereniging en sportclubs was de stap naar de politiek in 2001 voor hem snel gezet. Na 12 jaar schepen van sport zijn de huidige bevoegdheden van Koen: financiën, patrimonium, evenementen en het autonoom gemeentebedrijf. Buiten de beroepsactiviteiten en politieke engagementen blijft er nog een beetje tijd voor fietsen, tennis of een klein uitstapje.

 

Lieve Voets

Lieve (52) is intussen 29 jaar gehuwd met Bart Carmen en trotse moeder van vijf zonen die zich net als hun ouders sociaal engageren in het verenigingsleven van Mortsel. Ze kent als geen ander de noden en behoeften van verenigingen en sportclubs, heeft oog en oor voor wat er in onze stad leeft en beweegt. Op sportinfrastructuur werd door heel het bestuur en door haar hard ingezet: het nieuwe zwembad en het sportgebouw op het sportlandschap getuigen daarvan.  

Ook Fort 4 werd in deskundige handen gelegd en kan aan zijn renovatie beginnen. Voor nieuwe uitdagingen in een volgende legislatuur wil Lieve zich op een verantwoorde en geëngageerde manier verder inzetten met de nodige energie en goesting.

 

Ilse Lacante      

Ilse (55) is moeder van twee inmiddels volwassen zonen. Ze is bijzonder trots op haar huisje in de Mayerlei, één van de 40 en dus een stukje Mortsels erfgoed. In haar vrije tijd wandelt ze graag met haar chocoladekleurige labrador Juul. Het pas aangelegde park Frijthout vlakbij is dan ook één van hun favoriete plekjes.

Professioneel boogt ze op een ruime ervaring in het arbeidsmarktbeleid, meer bepaald in de begeleiding naar werk van specifieke doelgroepen. Zes jaar geleden startte ze haar politieke carrière als voorzitter van de gemeenteraad.  Na drie jaar voorzitterschap volgde ze een ontslagnemend collega als schepen op. In haar bevoegdheden, cultuur, dierenwelzijn, integratie en lokale economie  ziet ze de  uitdaging om de diverse terreinen te overschrijden en met elkaar te verbinden. Mortsel op alle vlakken inclusief is haar leidraad. Samen met een sterke N-VA wil Ilse graag het werk verder zetten!

 

Jan Claus

Jan (56) woont al meer dan 30 jaar in Mortsel. Tot enkele jaren geleden was dit in Mortsel-Dorp, maar sinds vorig jaar woont hij samen met zijn echtgenoot Frank in de wijk Luithagen.

Hij is de trotse vader van drie volwassen kinderen en drie prachtige kleindochters. Hij is directeur in een secundaire beroepsschool in Berchem en kent als geen ander de problematiek van de grootstedelijke context met zijn superdiversiteit en kansarmoede. Verdraagzaamheid en respect staan hoog in zijn vaandel. In zijn vrije tijd houdt hij van reizen, op stap gaan met vrienden en een goed boek.

Als voorzitter van de gemeenteraad leidt hij de vergaderingen van de raadscommissies en de gemeenteraad in goede banen. De dossiers in verband met onderwijs, jeugd, sociale zaken, armoedebestrijding, erfgoed en cultuur dragen zijn interesse weg.

 

Zoals bekend zal Peter De Roover de lijst duwen. Peter (56) woont ruim een kwarteeuw in Mortsel, nadat hij opgroeide in de Berchemse wijk Pulhof. In 2014 kwam hij in de Kamer, sedert 2016 leidt hij daar de fractie van de N-VA. Daarvoor was hij 30 jaar leraar in de Antwerpse Seefhoek en actief in de Vlaamse Beweging, o.m. als voorzitter van de VVB en chef-politiek van het blad Doorbraak.

Peter houdt als fractievoorzitter het helikopterzicht over de belangrijkste thema’s. Veel van deze onderwerpen zijn ook voor Mortsel van belang. Denk maar aan veiligheid, diversiteit en samenleven in onze stad. Zijn vrije tijd gaat grotendeels op aan het weglezen van de grote stapel boeken die ligt te wachten. Tussen twee hoofdstukken door probeert hij graag zijn oven nog eens uit.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is