Heraanleg Pieter Reypenslei start pas na de koopjesperiode

Op 29 juni 2016, over deze onderwerpen: Openbare werken

De heraanleg van de Pieter Reypenslei in Mortsel gaat op dinsdag 2 augustus van start. De winkelstraat tussen de Statielei en de Mechelsesteenweg krijgt nieuwe riolering en wordt zo ingericht om het winkelplezier nog te bevorderen.

In overleg met de handelaren wachten we tot na de koopjesperiode om de werken aan te vatten. Om de hinder te beperken, zal de heraanleg trouwens in fasen verlopen. Naast nieuwe riolering wordt ook het wegdek vernieuwd en herschikken we de parkeervakken. De Pieter Reypenslei krijgt een rustieke stijl waarin het aangenaam wandelen en winkelen zal zijn”, licht burgemeester Erik Broeckx (N-VA) toe. Als alles volgens plan kan verlopen, moeten de werken tegen eind november 2016 afgerond zijn. De eerste week wordt vooral de werf klaargemaakt.

 

Steenslag

De rioleringswerken beginnen aan het kruispunt met de Statielei omdat de nieuwe riolering op deze straat wordt aangesloten. Hierdoor zal, vermoedelijk tijdens de tweede week van augustus, zowel de rijbaan als het fiets- en voetpad in de Statielei opgebroken worden.

Hoe de verkeerssituatie die dagen op de Statielei zal verlopen, wordt later bekendgemaakt. Daarna vorderen de rioleringswerken richting Mechelsesteenweg. De sleuf van de riolering zal steeds worden opgevuld met steenslag om de hinder te verminderen.

Tot slot zal de aannemer vanaf de Statielei beginnen met de aanleg van de straat en met de groenelementen.

 

Fontein

Aan de zijde van de Statielei wordt eveneens een fontein voorzien. Door de werken wordt parkeerzone 2 ook uitgebreid waardoor de bewoners uit de Pieter Reypenslei ook op de parking Vismarkt mogen staan met hun bewonerskaart.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is