U bent hier
Fietsostrade tussen Deurnestraat en Roderveldlaan volledig vernieuwd
Fietsers die gebruikmaken van de F1, de fietsostrade die Antwerpen met Mechelen en Brussel verbindt, fietsen voortaan ook tussen de Deurnestraat en de Roderveldlaan in Mortsel over een rode loper. Mede dankzij de subsidies uit het Fietsfonds van de Provincie Antwerpen en de Vlaamse overheid kon stad Mortsel de verouderde en veel te smalle fietsstrook tussen de Deurnestraat en Roderveldlaan omtoveren tot een volwaardig stuk fietsostrade met veel meer ruimte en comfort voor de duizenden fietsers die daar dagelijks passeren. Het nieuwe fietspad is 4,5 meter breed en volledig in asfalt. Er is ook nieuwe LED- verlichting voorzien.
Ook het wandelpad parallel aan de F1 werd volledig vernieuwd. De komende dagen start men ook aan een verkeersplateau aan de Lode Vissenaekenstraat om de veiligheid te verhogen.
Meer comfort en veiligheid op de F1
Gedeputeerde voor Mobiliteit Luk Lemmens reageert tevreden: “Een gemeente of stad kan een beroep doen op het Fietsfonds voor de aanleg en verbetering van hun fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk (BFF). In 2021 voorziet de provincie hiervoor 4 miljoen euro. De stad Mortsel kan rekenen op een Fietsfondssubsidie van 100% ofwel 291 520 euro, waarbij naast de aanleg- ook de ontwerpkosten meetellen. Daarnaast is er ook nieuwe LED-verlichting voorzien, een stokpaardje van de provincie. Kortom, dit sterke partnerschap levert een win-winsituatie voor iedereen op: voor de stad, de provincie die aan de heropwaardering van stukken F1 werkt en uiteraard de fietsers!”
Schepen Steve D'Hulster(Vooruit-I Love Mortsel): “Na de oversteek aan het Stadsplein is dit weer een belangrijk stuk van de fietsostrade waar we de talrijke fietsers de ruimte kunnen geven die ze verdienen. Ook de komende jaren blijven we investeren in het wegwerken van de knelpunten op de F1. Het is ook een belangrijke verbinding voor voetgangers, dus ook de wandelweg parallel aan de F1 hebben we volledig vernieuwd.”
Ook andere knelpunten worden aangepakt
De F1 is de oudste en meest gebruikte fietsostrade van Vlaanderen. Op heel wat punten is deze verouderd en veel te smal. De vernieuwing van dit stuk is dan ook maar een eerste stap. De komende jaren zullen stad Mortsel en de Provincie Antwerpen nog een hele reeks andere knelpunten op de F1 aanpakken. Ze sloten daarover enkele maanden geleden een samenwerkingsovereenkomst af en legden de nodige investeringen vast om een aantal moeilijke punten op de F1 in Mortsel aan te pakken.