Eerste duik in september 2018

Op 14 september 2017, over deze onderwerpen: Zwembad

Met de onthulling van een stenen zitbank in de nieuwe zwembadkuip werd gisteren de officiële eerste steen gelegd voor het nieuw intergemeentelijk zwembad in Mortsel. Met dit moment blijft de planning voor de opening behouden. “Tegen september 2018 zouden we een eerste duik in het nieuwe zwembad Den Bessem willen nemen”, geeft Mortsels sportschepen Lieve Voets (N-VA) aan.

Dat er een nieuw zwembad in Mortsel komt, is het gevolg van een intergemeentelijke samenwerking met de Vlaamse overheid als bijkomende steun. Het project wordt naast Mortsel gedragen en bekostigd door de gemeenten Hove, Edegem en Borsbeek. “Het toont aan dat intergemeentelijke samenwerking in de toekomst meer zal moeten gebeuren om dergelijke projecten uit te voeren. Ik dank dan ook de burgemeesters van de andere gemeenten want het is niet vanzelfsprekend om bij te dragen aan een project dat buiten de gemeentegrenzen wordt gebouwd”, zegt burgemeester Erik Broeckx (N-VA).

 

Fundering gegoten

Ondertussen werd het oude zwembad Den Bessem helemaal afgebroken en werd de fundering voor het 25 meterbad en het instructiebad met verstelbare bodem gegoten.

Volgens sportschepen Lieve Voets was er een grote nood aan een nieuw zwembad. “Verschillende doelgroepen kijken uit naar de opening. Er zijn de verschillende schooldirecteuren die op zoek zijn naar water voor hun klassen, we hebben de zwemclubs die ruimte zoeken en de sportdiensten uit de regio die een zwembad nodig hebben om zwemweken te organiseren. Tot slot is er ook de burger. We mikken trouwens op alle inwoners want het gebouw wordt helemaal uitgerust om mensen met een beperking zonder hindernissen te ontvangen.

 

Energiezuinig

Ook alle technologische snufjes om energiezuinig te zwemmen worden voorzien. Vlaams minister van Sport, Philippe Muyters (N-VA), is tevreden met de nieuwe infrastructuur. “Ik ben blij met de keuze van de gemeenten om een nieuw zwembad te bouwen. Ik vind het namelijk belangrijk dat mensen kunnen sporten”, vertelt Muyters waarna hij ook een persoonlijke link met Den Bessem legde. “Eind de jaren tachtig woonde ik in Mortsel. Ik kwam dan met mijn kleine kinderen in Den Bessem zwemmen. Maar de kinderen zijn opgegroeid en na dertig jaar had Den Bessem zijn beste tijd gehad. Maar dit geldt niet voor mij”, lacht de minister.

 

6 miljoen

Het totale kostenplaatsje voor het zwembad wordt geraamd op zes miljoen euro, exclusief BTW. De Vlaamse overheid geeft hiervoor 1,8 miljoen euro subsidies. De stenen bank zal na de afwerking aan de inkomhal worden geplaatst.

 

Het Laatste Nieuws/Antwerpen Zuid - 14 Sep. 2017, Pagina 15

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is