Restaurants rond werfzone Statielei hekelen manke communicatie

Op 27 januari 2011

Door de heraanleg van het stadsplein loopt de Lode Dosfellei tot eind 2012 dood aan het station.

De manke signalisatie maakt dat slecht nieuws er voor zaakvoerders Alain Anthone en Chris Blommaerts van restaurant D’n Anvers alleen maar bitterder op. “Vooraan in de Fortstraat verbiedt een verbodsbord alle, uitgezonderd plaatselijk, verkeer. Dat bord geeft de foute indruk dat onze zaak onbereikbaar is, met alle gevolgen vandien. Zondagavond hadden we slechts drie tafeltjes te bedienen”, vertellen ze.

“Ondertussen staan wel overal bordjes die de weg naar de markt wijzen. Niemand kan ons antwoorden waar die vandaan komen. Mortsel gaat er prat op een winkelcentrum te zijn, maar als middenstander krijg je geen enkele steun. Mortsel wordt zo kapotgemaakt.”

"Loopje met timing"

Steven Smets en Melissa Dejongh van restaurant Cosy Kitchen aan de Sint-Benedictusstraat bevestigen de kritiek. “We hebben amper info over de werkzaamheden gekregen. Bovendien wordt een loopje genomen met de timing. Zo is de parking aan de overzijde plots afgesloten en blijft de straat al langer toe dan die ene week die was gepland”, zegt het jonge koppel, dat zijn zaak pas zeven maanden geleden heeft geopend.

De wrevel is schepen van Lokale Economie Steve D’Hulster (sp.a) niet vreemd. “We zijn ons ervan bewust dat er qua communicatie en signalisatie inspanningen nodig zijn. Het stadsplein is een werf die voortdurende communicatie vraagt. Daarvoor is nu iemand aangeworven. Over de signalisatie loopt overleg om bij te sturen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is