Sportlandschap krijgt parking voor 120 auto's

Op 28 juni 2016, over deze onderwerpen: Sportlandschap

Het Sportlandschap aan de krijgsbaan in Mortsel krijgt nog eens twee natuurgrasvelden en een parking voor 120 auto's. Het stadsbestuur wil er zoveel mogelijk sporten en sportclubs samenbrengen. "Tegen eind 2018 of begin 2019 moet alles klaar zijn voor de cluster 'voetbal'", zegt sportschepen Lieve Voets (N-VA).

De volgende maanden wordt er verder werk gemaakt van de uitwerking van het Sportlandschap. Eerst worden er nog eens twee natuurgrasvelden aangelegd.

 

Tribune

"Ook de aanleg van een parking voor 120 wagens en de wegenis naar de parking wordt voorzien. Om het sporten aangenamer te maken, zullen er beperkte niveauverschillen op de site ter hoogte van de Fortloop komen zodat er een natuurlijke tribune ontstaat. Ook komen er veel bomen om de wind op te vangen en om het vocht op te nemen aangezien het er toch een natte omgeving is", vertelt Voets.

 

Ontwerp

Ondertussen moet er ook werk worden gemaakt van de bouw van een gebouw met kleedkamers en drie kantines voor Mortsel OG, Cantincrode en Helderhoek. "Begin juli kiezen we het winnende ontwerp voor het gebouw. De drie clubs zullen elk hun eigen toog en inkomsten hebben. De grootte van de kantines kan ook worden aangepast, bijvoorbeeld bij de organisatie van grotere evenement. Eind 2018 of begin 2019 moet het gebouw er staan en dan is alles in orde voor het voetbal op het Sportlandschap. Daarna zal ook de baseball nog moeten verhuizen naar daar", zegt de sportschepen.

 

Bron: Het Laatste Nieuws/Antwerpen Zuid, Di. 28 Jun. 2016, Pagina 19

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is