Garageverkoop in wijk Savelkoul

Op 3 juni 2023

De garageverkoop in de wijk Savelkoul op zaterdag 3 juni werd opnieuw een groot succes. N-VA-raadslid Mark Lorrentop is bezorgd over de werking van onze wijken in Mortsel. Gedurende 8 jaar is hij verantwoordelijk voor de garageverkoop en de BIN-werking in zijn wijk. 80 deelnemers stonden in voor een dynamische straatmarkt in Mortsel. Zulke initiatieven verbinden mensen. Het mooie weer deed de rest en zorgde voor heel wat bezoekers.

"Het is fijn om te zien dat mensen ook actief gebruik maken van Hoplr in onze verschillende buurten om elkaar vragen te stellen of suggesties te doen. Op onze eigen oproepen of mededelingen krijgen we vaak constructieve en enthousiaste reacties", vertelt Marc. “We kwamen tot de conclusie dat de inwoners in onze wijk hun buren niet meer kenden. Omdat we net dat heel belangrijk vinden, zochten we naar een oplossing zodat we zowel voor jong als oud opnieuw dat contact met de buren en de buurt konden stimuleren. Hoplr was daar het perfecte middel voor. Er valt in een buurt heel wat te beleven, maar niet iedereen heeft daar soms weet van. We kozen voor een integrale manier van werken door van Hoplr ook een BIN-platform te maken, het als tool te gebruiken voor de zorgzame buurten én het als platform aan te bieden voor ons buurtcomité. Tot nu toe blijkt dat een bijzonder succes. BIN bereikt veel meer mensen wat het veiligheidsgevoel in de buurt verhoogt, mensen komen opnieuw met elkaar in contact. Onze ambitie is om op termijn 50% van de gezinnen in onze wijk te bereiken met Hoplr. Dat klinkt ambitieus, maar het is zeker niet onhaalbaar.”

Dit jaar organiseren we nog een Halloweenfeest en versieren we onze straten tijdens de feestdagen. Zo willen we opnieuw verbinden en creëren we een warme wijk.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is