Jos Vandeloo (5 sept 1925 - 5 okt 2015) is ons op 90-jarige leeftijd ontvallen.

Op 12 oktober 2015

Met hem verliezen we een bijzonder man in Mortsel. Hij wordt een van de meest gelezen schrijvers van de 20ste eeuw genoemd. Een schrijver op rust was hij geworden. Menig gedichtenbundel, novelle, roman, verhaal .. van hem kon ik echter nog  steeds terugvinden in onze huisbibliotheek. Het gevaar, De Muur, De Muggen, De coladrinkers,... Misschien iets actueler ‘De beklimming van de mont Ventoux’.

Sinds 1963 was hij inwoner van Mortsel. Jos Vandeloo was momenteel de laatste ere-burger van onze stad. Voor zijn 90ste verjaardag organiseerden we nog een intiem momentje op het stadhuis met de onthulling van een mooi portret van hem.

De mens is vergankelijk maar toch is Jos Vandeloo niet helemaal weg. Zijn boeken zijn gebleven en nodigen mij en jullie opnieuw uit ze te lezen. Zijn portret in onze wandelgang kan ik dagelijks begroeten. Ik zie hem dan weer voor mij zoals ik hem soms vroeger in zijn buurt ontmoette. Op een zonnig terrasje met een lekker biertje genietend van het leven dat zich rondom hem afspeelde.

Lieve Voets

Schepen voor Cultuur

Mortsel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is