Gedurfde beslissingen in de zorg

Op 15 januari 2024

Bedden verminderen in de zorg? Wie neemt nu zulke beslissing, hoor ik je denken? Nochtans is deze beslissing niet licht genomen. Het was een strategisch besluit van de gemeenteraad. Dat getuigt van moed en betrokkenheid van het bestuur, de directie en de zorgverstrekkers. Er is een tekort aan personeel in de zorg. Handen tekort in de zorg heeft consequenties voor de continuïteit. Innovatieve dienstverlening en extra inzet op technologie zijn een noodzaak. Bedden-zonder-zorg vermijd je. “Tijdelijke bedden afbouwen is net nodig om die hoogwaardige zorg te garanderen. Er moet tegelijkertijd ingezet worden op innovatie en technologie”, aldus Vera De Hert raadslid voor N-VA Mortsel.

N-VA Mortsel blijft zich inzetten voor het zorg- en welzijnsbeleid van de Mortselaar. Bouw je kamers om tot zorgflats, dan creëer je ruimte voor mensen die ondersteuning nodig hebben, maar minder zorg nodig hebben. Je creëert de mogelijkheid tot meer dagopvang. Je zet meer in op thuiszorg zodat je de basisondersteuning kan bieden. Dergelijke beroepsprofielen zijn beter te vinden op de arbeidsmarkt.

In het Meerminnehof is men niet bang om traditionele benaderingen uit te dagen. Het woonzorgcentrum investeert in innovatie, waardoor zorgverleners efficiënter kunnen werken dankzij nieuwe technologieën en alternatieven. Zorg op maat op het moment dat de bewoner het nodig heeft, blijft de uitdaging. Het is een vernieuwde kijk op de toekomst van de zorg, waarin technologie en warme zorg samengaan. De technologie verhoogt de efficiëntie en de continuïteit en vermindert de werkdruk waardoor er meer veerkracht is bij het personeel.

“We optimaliseren aan de ene kant en we anticiperen op de veranderende behoeften van toekomstige generaties. Het is een stap in de richting van een flexibele en gepersonaliseerde benadering van zorg, waarin de kwaliteit van leven van de bewoners vooropstaat. De aandacht voor de inzet van het zorgpersoneel wordt hierbij niet vergeten, uiteindelijk blijven het die handen, dat hart en dat hoofd dat de zorg moet leveren. Mortsel belooft haar gemeenschap een voortdurende inzet voor hoogwaardige zorg. Door te blijven innoveren en vooruit te kijken, blijft het Meerminnehof en het Mortsels welzijnsbeleid een baken van zorg en toewijding”, aldus Vera De Hert gemeenteraadslid voor N-VA en lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is