Fietsenstalling - De nietjes van Mortsel

Op 29 januari 2024

Fietsenstalling - het belang van Nietjes in Mortsel

Mortsel is meer en meer een fietsstad. Het oud stationsgebouw aan de Deurnestraat wordt binnenkort volledig afgebroken. De omgevingsvergunning werd goedgekeurd. Op deze plaats realiseert Infrabel op termijn een fietsenstalling voor de treingebruikers. Deze vervangt de oude stalling aan de overzijde van het stationsgebouw.

“Wildparkeren kunnen wij alleen vermijden als wij voldoende fietsstallingen aanbieden op de juiste plaats. Dat is niet altijd mogelijk door plaatsgebrek”, zegt burgemeester Erik Broeckx. Eén van de mogelijkheden is parkeerplaatsen voor auto's op de openbare weg te ruilen voor nietjes. “Waar wij kunnen plaatsen wij fietsrekken. De Armand Segerslei werd onlangs volledig vernieuwd. In de nieuwe openbare fietsenstallingen is plaats voor zestig fietsen en het aantal parkeerplaatsen blijft zo goed als ongewijzigd. Hier vonden we een evenwicht”, aldus de burgemeester.

Welles-nietjesspel

Nietjes zorgen ook voor problemen. Daarvan zijn we ons bewust. De doorgang van de Statielei naar Action en Wibra is een beslissing van de eigenaars van de gronden. De Vereniging van Eigenaars van het appartementsgebouw, de directie van Action en Wibra hebben gekozen voor deze ingreep. Zij wilden de veiligheid voor de passanten en bewoners verbeteren. Erik Broeckx vindt dat jammer. “Als stadsbestuur betreuren wij de wijze waarop de nietjes werden geplaatst. Er werd te weinig of geen rekening gehouden met mindervalide personen. Dwingende maatregelen opleggen, kunnen wij niet. Ook het foutief gebruiken van de nietjes als fietsparking is buiten onze bevoegdheid.”

 

Dirk Brentjens 

Voorzitter N-VA Mortsel

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is