Basisschool Klimboom onthardt speelplaats en krijgt Groene Oase

Op 13 mei 2023

De basisschool Klimboom ontving van Provincie Antwerpen een investering van maar liefst 23.000 euro via de projectoproep Groene Oase voor de ontharding van zijn speelplaats. Gedepputeerde Luk Lemmens (N-VA) en Burgemeester Eric Broeckx woonden de overhandiging van de cheque op de speelplaats bij. 

 

Zowel de Vlaamse Regering, als de Provincie Antwerpen, zetten massaal in op ontharding en de vergroening van speelplaatsen. Gedeputeerde Luk Lemmens overhandigde binnen het project Groene Oase een cheque van maar liefst 23.000 euro aan de Mortselse basisschool Klimboom voor de herinrichting van zijn speelplaats. Momenteel spelen de kinderen op een versteende vlakte, maar daar komt dus binnenkort verandering in. De speelplaats zal volledig heringericht wordt met aandacht voor groen en een gloednieuwe buitenklas. 

De ontharding van speelplaatsen heeft tal van voordelen. Voor kinderen is contact met de buitenlucht en met de natuur essentieel. Kinderen leren hoe ze met de natuur moeten omgaan en dragen er meer zorg voor. Bovendien zorgt de ontharding voor meer groen en dat water beter de grond kan insijpelen, wat verdroging tegengaat en goed is voor het grondwater. Bovendien zal het groen op de speelplaats ook fungeren als bron van afkoeling tijdens warme dagen en hittegolven. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is