Veilige oversteek Gemeenteplein nog voor de zomervakantie

Op 14 mei 2013

 

Na het heraanleggen van de bochtzone Mechelsesteenweg/Statielei in Mortsel ontstond er voor voetgangers en fietsers  een gevaarlijke verkeersituatie bij het oversteken van de N1 richting het Gemeenteplein, komende van de Edegemsestraat.  Mortsels schepen en Vlaams parlementslid Goedele Vermeiren (N-VA) kaartte de situatie aan bij Vlaams minister voor Mobiliteit Hilde Crevits, die aangeeft dat de nodige aanpassingen tegen de zomervakantie worden uitgevoerd.

“De huidige verkeerssituatie is ronduit gevaarlijk voor de zwakke weggebruikers,” aldus Vermeiren. De fietsers die de rode strook van het fietspad in hun gedachten volgen (wegens het gebrek aan correcte markering) komen op het midden van het kruispunt terecht. Ook de voetgangers die willen oversteken, komen op de uiterste tip van het Gemeenteplein terecht, hetgeen ook absoluut niet de bedoeling kan zijn,” stelt Vermeiren.

Erik Broeckx (N-VA), burgemeester en tevens schepen van mobiliteit, toont zich tevreden met het antwoord van de minister.  “Het is ergens verwonderlijk dat het aanpakken van de gevaarlijke situatie niet aansluitend op het heraanleggen van de bocht aan het Gemeenteplein is uitgevoerd. Nu ligt er bijvoorbeeld iets verder dan de eigenlijke oversteekplaats een strook asfaltering die een oversteekplaats suggereert maar nergens aansluit op een bestaand voetpad of fietspad. Ik heb ondertussen van de verantwoordelijke wegbeheerder (het Agentschap Wegen en Verkeer) vernomen dat de werken eind deze maand zullen starten. Daar zijn we uiteraard zeer tevreden mee”, zo besluit de burgemeester.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is